Tantermen kívüli digitális oktatás

Digitális oktatás
Link gyűjtemény
Tananyagok
Digitális oktatás
Link gyűjtemény
Tananyagok

Mit tud az ISZE segíteni?

Az ISZE vezetősége és tagjai napok óta gondolkodnak, gyűjtenek és fejlesztenek azért, hogy minél hatékonyabban tudjuk segíteni a pedagógusoknak és rajtuk keresztül a tanulóknak és szülőknek.

Örömmel üdvözöljük azokat a kezdeményezéseket, amelyeket az oktatas.hu oldalon, és más a tanárok által összegyűjtött megosztásokon látunk.

„Abból gazdálkodjon minden iskola, amije van.” – mondta egyik tanár tegnap. Helyes! Induláshoz azt kell elővenni, ami már eddig is működött. Azok a tanárok tudnak eszköz- és módszertani ajánlást adni, akik már használtak a tanórákon digitális eszközöket. Őket kérdezzék hétfőn reggel!

Ne essenek kétségbe azok a pedagógusok sem, akik eddig hagyományosan tanultak és tanítottak. Most itt az ideje, hogy lépjenek egyet előre. Tanuljanak minden nap valami újat. Ha van okos telefonja bárkinek a családban, az lehet az első eszköz, amelyet birtokba veszünk a telefonáláson kívül másra is. Internet előfizetés híján, most rá kell áldozni legalább 2-3 havi Internet előfizetést arra, hogy a mobilunkon tudjunk kapcsolatban lépni a szülőkkel és a tanítványainkkal. Ha van otthon gépünk, akkor az megfelelőbb, mivel az ergonómiai szempontok is jobban érvényesíthetők.

A távoktatás megoldást jelenthet arra, hogy a tanítás és tanulás akkor is működjön, ha a tanulók személyes iskolai jelenlétére nincs mód. Rendkívüli helyzet, vagy tartósan távol lévő, betegséggel küzdő, esetleg külföldön tartózkodó osztálytársak tanórai bevonására van szükség.

Kedves Informatika Tanárok!

A helyzet kulcsa szakmailag a Ti kezetekben van! Hétfőtől még intenzívebben és elkötelezettebben tartsatok gyors, rövid bevezető képzéseket kollégáitoknak! A módszert a helyzethez igazítva rövid kis csoportos jelenléttel, majd online otthonról. Most lesz igazán „tanuló szervezet” az iskola, ha a már ismerettel rendelkező és önzetlen tanítók/tanárok/rendszergazdák, Kréta-kezelő iskolatitkárok segítenek a „rászorulóknak”. Minden ilyen segítség a gyerekeknél landol, és így ők tudják teljesíteni – kicsit másként, de lehet, hogy hatékonyan a digitális kultúra működésével a tantervi követelményeket.

Az új oldalunkon Jógyakorlatokat gyűjtöttünk.
Ajánljuk akkreditált online képzésünket a középiskolai tanároknak: https://pedakkred.oh.gov.hu/PedAkkred/Catalogue/CatalogueDetails.aspx?Id=6723
A kurzusokra az isze@isze.hu e-mailen kell jelentkezni. A kurzusokat az írásbeli érettségi után tartjuk, az ISZE Elnök vezetésével.

Biztosan szükség lesz új Informatikai stratégia tervezésére, tanulási tér kiválasztására, digitális pedagógia szakirodalom tanulmányozására, informatikai és pedagógiai eljárások összehangolására, együttműködésre.

Az Inspiráció következő számában gyűjtjük össze a jógyakorlatokat, amelyhez várjuk tagjaink írásait.

Dr. Bánhidi Sándorné
főtitkár
Elérhetőség: isze@isze.hu Iroda: 06-1-4620415 Mobil: +36/30/9195393 www.isze.hu

______________________________________________________________________

https://www.komplexalapprogram.hu/upload/tankockak_koncepcio.pdf

Webinárium: https://www.youtube.com/watch?v=sPF3WeUa5Ak

Osztály létrehozásához: LearningApps_segédlet